Boodschappenlijst
200g kipfilet
1 eetlepel olijfolie
½ theelepel komijn
1 teentje knoflook
sap van 1 citroen
¼ blokje kippenbouillon
zeezout en versgemalen zwarte peper
handvol slablaadjes
handje cherry roma tomaatjes, gesneden
1 wortel, in stokjes gesneden
¼ komkommer, in stokjes
2 pita broodjes
4 eetlepels hummus of mosterdmayonaise
Nog een heerlijk picknickbroodje maar het moet wel in de koelbox mee! Geen probleem, het kan warm maar ook prima koud gegeten worden.Wij eten het ook graag gewoon thuis in de tuin, zo uit de pan en lekker heet! Optioneel kun je er ook nog hot chilisaus bij geven.
Zo maak je kip Kebab Broodjes
Snij de kip in dunne plakjes.
Spoel de kip af.
Droog het met keukenpapier.
Maak de marinade.
Roer de olijfolie met de komijn, knoflook, zwarte peper en de helft van het citroensap door elkaar.
Schep de kip er door.
Dek het af met vershoudfolie.
Laat 10 min. marineren in de ijskast.
Zo maak je de salade
Snij wortel en komkommer in stokjes.
Was de sla en de tomaten.
Halveer de tomaten.
Zet de salade opzij, we gaan de kip bakken
Snij een bouillonblokje in vieren.
Los het op in kokend water.
Verhit de braadpan tot heet.
Doe de kip en de marinade in de pan en bak de kip ronddom bruin in 2-3 minuten per kant.
Voeg de kippenbouillon toe.
Dek de pan bijna af.
Laat de kip 5 minuten sudderen.
Rooster de broodjes.
Smeer hummus op het broodjes en leg de kip er op.
Leg er tot slot royaal salade bovenop.
Geef de hummus en / of de sauzen er ook nog bij.