Boodschappenlijstje
½ bosje platte peterselie
3 eetlepels mayonaise
120 ml slagroom
snuf zeezout
4 tomaten
*scheutje olijfolie
*½ citroen (geperst)
*versgemalen peper en zeezout
200 gram (Hollandse) garnalen
zakje gemende sla
landbrood
Vandaag eten we een Vlaams gerecht, het bijna nationale lunchgerecht van Vlaanderen: de Tomaat-Garnaal. Met een broodje erbij is het erg lekker! De monstertjes eten niet mee, ze houden niet van garnalen. Ze hebben liever pannenkoeken en dat kan ook, omdat de Tomaat garnaal al klaar staat, alleen opmaken!
Zo maak je het broodje Tomaat Garnaal
Schenk de slagroom in de mixer.
Klop het bijna stijf met zout.
Was en hak de peterselie fijn.
Doe mayo en peterselie in een kom.
Roer het doorelkaar.
Schep het bij de slagroom.
Schep het door elkaar.
Schep het mengsel in een spuitzak.
Knip de punt nog niet af en sluit de spuitzak.
Leg het mengsel in de ijskast, om op te stijven.
Roer intussen de dressing * en zet het in de ijskast.
Als het lunchtijd is leg je de sla op een bord
Snij de tomaten dun en leg ze op de sla.
Druppel dressing over de groenten.
Snij het brood.
Verspreid de garnalen over de groenten.
Spuit er tot slot wat mayosaus op en geef het restant er bij.
Smakelijk!