SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Een broodje Tomaat-Garnaal

een nationaal gerecht in België
Belegd Broodje, Lunch, Met verse groenten, Belgisch, Met vis en Sauzen
Broodje tomaat garnaal sidepic

Boodschappenlijstje
½ bosje platte peterselie         
3 eetlepels mayonaise        
120 ml slagroom            
snuf zeezout            
4 tomaten     
*scheutje olijfolie        
*½  citroen (geperst)  
*versgemalen peper en zeezout    
200 gram (Hollandse) garnalen
zakje gemende sla
landbrood   

Broodje tomaat garnaal homepage

Vandaag eten we een Vlaams gerecht, het bijna nationale lunchgerecht van Vlaanderen: de Tomaat-Garnaal. Met een broodje erbij is het erg lekker! De monstertjes eten niet mee, ze houden niet van garnalen. Ze hebben liever pannenkoeken en dat kan ook, omdat de Tomaat garnaal al klaar staat, alleen opmaken!

Zo maak je het broodje Tomaat Garnaal

Broodje tomaat garnaal 01
Broodje tomaat garnaal 02
Broodje tomaat garnaal 03
Broodje tomaat garnaal 04

Schenk de slagroom in de mixer.

Klop het bijna stijf met zout.

Was en hak de peterselie fijn.

Doe mayo en peterselie in een kom.

Broodje tomaat garnaal 05
Broodje tomaat garnaal 06
Broodje tomaat garnaal 07

Roer het doorelkaar.

Schep het bij de slagroom.

Schep het door elkaar.

Broodje tomaat garnaal 08
Broodje tomaat garnaal 09
Broodje tomaat garnaal 10
Broodje tomaat garnaal 11

Schep het mengsel in een spuitzak.

Knip de punt nog niet af en sluit de spuitzak.

Leg het mengsel in de ijskast, om op te stijven.

Roer intussen de dressing * en zet het in de ijskast.

Als het lunchtijd is leg je de sla op een bord

Broodje tomaat garnaal 12
Broodje tomaat garnaal 13
Broodje tomaat garnaal 14

Snij de tomaten dun en leg ze op de sla.

Druppel dressing over de groenten.

Snij het brood.

Broodje tomaat garnaal 15
Broodje tomaat garnaal sidepicll

Verspreid de garnalen over de groenten.

Spuit er tot slot wat mayosaus op en geef het restant er bij.

Smakelijk!