Boodschappen
100 gram rivierkreeftjes
½ limoen, alleen sap
1 eetlepel platte peterselie, fijngehakt
1 lente-uitje, in ringetjes gesneden
handje gemengde sla
2 boterhammen, geroosterd
voor de zoetzure komkommer (optioneel)
1 eetlepel suiker
1 eetlepel rijstazijn
½ komkommer
zeezout
voor de saus
½ eetlepel mayonaise
½ eetlepel yoghurt
een scheutje sojasaus
zeezout en versgemalen zwarte peper
½ theelepel Thaise chilisaus, optioneel
Nog een succesnummer in onze picknickmand is de rivierkreeftjes-sandwich. Echt heel erg lekker! Deze sandwich moet echt supergoed-gekoeld meegenomen worden, dus direct vanuit de ijskast in de koelbox, want je wil geen enkel risico nemen met vis! Ook niet de halve dag in de koelbox laten zitten maar zsm opeten dus.
Zo maak je de Posh rivierkreeftjes sandwich
Meng het limoensao met de rivierkreeftjes en laat het 10 - 30 minuten marineren.
Zo maak je de zoetzure komkommer
Schep het zaad uit de komkommer en strooi er zout op.
Zet de komkommer 10 minuten opzij, spoel hem goed af.
Roer de suiker en azijn met 1 eetlepel water door elkaar.
Snij de komkommer en roer het door de dressing.
Zo maak je de saus
Meng de ingrediënten en roer de rivierkreeftjes er door.
Breng eventueel op smaak met zeezout en peper.
Zo maak je de sandwich
Was en droog de sla, peterselie en tomaten.
Meng de sla met de ui, peterselie en tomaten.
Toast het brood lichtbruin in de broodrooster.
Leg op elke boterham de helft van de salade.
Leg daar de helft van de rivierkreeftjes bovenop.
Leg er een kwart van de komkommer op en klaar is je chique sandwich.
Geef de rest van de kokommer er apart bij, enjoy!