Boodschappenlijstje
1 rol bladerdeeg
3 vrije uitloop bio eieren (L)
125 gram fijne suiker
60 gram boter
3 eetlepels tarwebloem
225 ml karnemelk
1 eetlepel sinaasappelschil-rasp
½ theelepel vanille-extract
⅛ theelepel versgeraspte nootmuskaat
⅛ theelepel zout
225 – 250 gram veenbessen (cranberries)
optioneel: poedersuiker, naar smaak
We maken een Amerikaanse Cranberry Pie. lekker fris met karnemelk! Zodat deze taart wel zoet wordt maar toch in balans is door ook een beetje zuur van de karnemelk en de veenbessen. Geen kinderlekkers vandaag! De taart is supersnel gemaakt en bestrooid met poedersuiker ziet hij er prachtig uit! Lekker en mooi, wat willen we nog meer? Op dit moment alleen nog thee en koffie, bij de taart ;))
Zo maak je een Cranberry Kanrnemelk taart
Maak eerst de bodem klaar
Vet de bakvorm goed in.
Leg de vorm over het deeg.
Prik gaatjes in het deeg en snij uit.
Druk bakpapier in de bakvorm.
Druk het afgesneden deeg stevig in de vorm en waar je deeg tekort komt plak je er wat aan
Druk het deeg in de vorm en rol het randje op.
Dek de pie-bodem af en zet hem in de ijskast.
Zo maak je de cranberry-karnemelk vulling
Doe eieren suiker en meel in een kom.
Schenk de afgekoelde boter er bij in de kom.
Schenk ook de karnemelk in de kom.
Voeg tot slot sinaasappelrasp, vanille, nootmuskaat en zout toe
Mix alles even goed doorelkaar.
Schenk het mengsel in de taartbodem.
Verwarm de oven voor op 200°C en schuif hetrooster op 1/3 in de oven
Verdeel de cranberries gelijkmatig over de vulling.
Bak de taart in 50 tot 60 minuten goudbruin.
Laat de taart - in het bakblik - afkoelen op een rooster.
Zeef net voor het severen poedersuiker over de Cranberry Karnemelk Pie, de pie smaakt heerlijk bij koffie en thee!