Boodschappenlijstje
200 gram zachte boter
200 gram fijne suiker
3 vrije uitloop bio-eieren (kamertemperatuur)
1 eetlepel citroensap
200 gram zelfrijzend bakmeel
een snufje zout
rasp van ½ citroen
De eenvoudige citroencake die we vandaag bakken is net zo makkelijk te maken als onze basis vanillecake, maar dan met verse citroen in plaats van vanille. Niet eenvoudig maar erg lekker is de subtiele hint van citroen die je proeft en de heerlijke citroengeur van deze cake.
Zo maak je - stap voor stap - een eenvoudige citroencake
Vet de bakvorm in.
Bestuif hem met bloem.
Mix de boter en suiker romig.
Klop er 1 voor 1 de eieren in.
Rasp en pers de citroen.
Mix het citroensap er door.
Zeef meel en zout bij het mengsel.
Verwarm de oven voor op 180°C
Vouw de citroenrasp er in.
Schep het beslag in de vorm.
Zet de vorm in het midden van de oven.
Bak de cake in ± 55 minuten gaar.
Controleer de mooi gerezen, goudbruine cake met een prikker middenin of hij gaar is, de prikker moet er schoon uitkomen!
Laat de cake eerst in de vorm en dan op een rek afkoelen.
Met slagroom en aardbeien erbij is het ook een kinderfavoriet!