SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Een Franse appelcharlotte

met butterscotchsaus
Herfst, Gebak, Frans, Met slagroom en Met appels
Appel charlotte sidepic

Boodschappenlijst
6 appels, in kleine blokjes
120 gram fijne suiker
3 eetlepels water                           
2 eetlepels calvados (optional)                           
1 sinaasappel, alleen sap                             
½ theelepel gemalen kaneel                             
120 gram gezouten boter, gesmolten + extra
+/- 7 sneetjes casino witbrood    

Appel charlotte sidepicll

Op zondag hebben we tijd, we maken een Franse Charlotte en Puk komt helpen in de keuken. Zoek een bakvorm met 1L inhoud op en je kan beginnen. Gisteren maakten we de Butterscotchsaus al, die bij de Charlotte hoort. Dus we zijn zo klaar en dan gaan we thee en koffie zetten!

Zo maak je de Appel Charlotte

Maak eerst de vulling

Appel charlotte 01
Appel charlotte 02
Appel charlotte 03
Appel charlotte 04

Was, schil en hak de appels

Zet water en suiker op laag vuur.

Laat het mengsel karameliseren.

Roer de appels er door.

Appel charlotte 05
Appel charlotte 06
Appel charlotte 07

Smelt 20 gram van de boter.

Pers de sinaasappel.

Doe de boter bij de appels.

Appel charlotte 08
Appel charlotte 09
Appel charlotte 10
Appel charlotte 11

Voeg de kaneel, het sap en optioneel de Calvados toe.

Deksel op de pan, breng aan de kook en kook 5 minuten.

Laat de appels 10-15 minuten zachtjes koken.

Neem de appels van het vuur en laat ze afkoelen.

De vulling koelt af, maak nu de bakvorm klaar en begin met goed invetten, met de extra boter

Appel charlotte 12
Appel charlotte 13
Appel charlotte 14

Snij de korstjes van het brood.

Doop het brood in de gesmolten boter.

Bekleed de vorm met het brood.

Verwarm de oven voor op 200°C/180°C Fan

Appel charlotte 15
Appel charlotte 16
Appel charlotte 17
Appel charlotte 18

Vul de vorm en dek af met een stevig dakje van brood.

Bak de Charlotte in 35 - 40 goudbruin en knapperig.

Laat iets afkoelen op een rooster en draai de vorm om.

En daar is je Charlotte, goudbruin en knapperig!

Appel charlotte 19
Appel charlotte 20

Giet Butterscotchsaus over de Charlotte en/of geef er Franse crème Chantilly bij en serveer warm! :))