Boodschappenlijstje
100 gram suiker + 30 ml water
15 ml volle melk
175 ml slagroom
50 gram suiker
2 biologische eieren + 1 dooier
1 vanillestokje
Je hebt ook nodig
4 ramekins
een diepe ovenschaal
Een Franse flan is een heel lekker puddinkje met karamelsaus. Het lijkt heel simpel maar je moet heel goed opletten! De karamelsaus brandt snel aan en je wil geen klontjes in de pudding, dus blijf aldoor roeren! Maar heb je het voor elkaar dan zijn ze erg lekker!
Zo maak je Franse Flan
Verwarm de ramekins, voor je de karamel er in schenkt
Je hebt 4 ramekins nodig en een diepe ovenschaal.
Doe water en suiker in een steelpan en zet hem op.
Wacht tot de suiker mooi bruin kleurt, maar roer niet!
Verdeel de karamelsaus over de bodem van de ramekins, laat het afkoelen.
Zo maak je de pudding
Verwarm de oven voor op 160°C
Schraap het merg uit een vanillestokje.
Doe het in de melk en breng het net tegen de kook aan.
Klop de suiker met de eieren.
Laat de melk 10 minuten van het vuur staan en verwijder dan de vanillestok
Giet de warme melk bij het eimengsel.
Klop de beide mengsels goed door elkaar.
Schenk het voorzichtig in de ramekins.
Vul de ovenschaal tot 2/3 met heet water.
Bak de puddinkjes mooi bruin in +/- 15 minuten
Laat de pudding helemaal afkoelen.
Haal voorzichtig een mes langs de rand.
Zet een bordje op de ramekin.
Keer het bord met de vorm samen om.
Misschien heeft de vorm een klein tikje nodig...
Daar is je Franse Flan pudding! Geniet ervan!