SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Een Franse Flan

is erg lekker en snel gemaakt
Met ei, Frans, Dessert en Met slagroom
Franse flan sidepic

Boodschappenlijstje
100 gram suiker + 30 ml water
15 ml volle melk
175 ml slagroom
50 gram suiker
2 biologische eieren + 1 dooier
1 vanillestokje

Je hebt ook nodig
4 ramekins
een diepe ovenschaal

Franse flan sidepicll

Een Franse flan is een heel lekker puddinkje met karamelsaus. Het lijkt heel simpel maar je moet heel goed opletten! De karamelsaus brandt snel aan en je wil geen klontjes in de pudding, dus blijf aldoor roeren! Maar heb je het voor elkaar dan zijn ze erg lekker!

Zo maak je Franse Flan

Verwarm de ramekins, voor je de karamel er in schenkt

Franse flan 01
Franse flan 02
Franse flan 03
Franse flan 04

Je hebt 4 ramekins nodig en een diepe ovenschaal.

Doe water en suiker in een steelpan en zet hem op.

Wacht tot de suiker mooi bruin kleurt, maar roer niet!

Verdeel de karamelsaus over de bodem van de ramekins, laat het afkoelen.

Zo maak je de pudding

Verwarm de oven voor op 160°C

Franse flan 05
Franse flan 06
Franse flan 07

Schraap het merg uit een vanillestokje.

Doe het in de melk en breng het net tegen de kook aan.

Klop de suiker met de eieren.

Laat de melk 10 minuten van het vuur staan en verwijder dan de vanillestok

Franse flan 08
Franse flan 09
Franse flan 10
Franse flan 11

Giet de warme melk bij het eimengsel.

Klop de beide mengsels goed door elkaar.

Schenk het voorzichtig in de ramekins.

Vul de ovenschaal tot 2/3 met heet water.

Bak de puddinkjes mooi bruin in +/- 15 minuten

Franse flan 12
Franse flan 13
Franse flan 14

Laat de pudding helemaal afkoelen.

Haal voorzichtig een mes langs de rand.

Zet een bordje op de ramekin.

Franse flan 15
Franse flan homepage

Keer het bord met de vorm samen om.

Misschien heeft de vorm een klein tikje nodig...

Daar is je Franse Flan pudding! Geniet ervan!