Boodschappenlijstje
160 gram patent bloem
110 gram koude boterblokjes
1½ theelepel fijne suiker
¼ theelepel zeezout
4 – 6 eetlepels ijswater
wat suiker, om te bestrooien
Vulling
4 verse, rijpe perziken
60 gram fijne suiker
1½ theelepel maizena
2 eetlepels gesmolten boter
Voor het seizoen van perziken weer voorbij is willen we er graag een erg lekkere Franse taart mee bakken, de galette aux pêches. Deze taart is niet moeilijk te maken maar je moet er wel even de tijd voor nemen. Dat doen we met alle plezier!
Zo maak je een perzik galette
Doe de boterblokjes met meel en suiker in een kom.
Druk de koude boter met een vork in het meel.
Meng de ingrediënten door elkaar met je handen.
Voeg het ijswater per eetlepel toe terwijl je kneedt.
Kneedt het deeg niet te lang maar tot het net soepel voelt
Verpak het deeg in vershoudfolie.
Leg het deeg 1 uur in de ijskast.
Pel intussen de perziken.
Verwijder de pitten en snij de perziken in nette schijfjes, biologische perziken hoef je niet te pellen
Zeef suiker en maizena over de perziken,
Giet de gesmolten boter over de perziken en schud.
Pak het deeg erbij en rol het uit.
Leg de perziken in een cirkel op het deeg,
Verwarm de oven voor op 180°C en leg bakpapier op de bakplaat
Vouw het deeg over de vulling, bestrijk met ei.
Bestrooi de deegrand royaal met suiker.
Bak de galette in +/- 45 minuten goudbruin en gaar.
Laat de galette even op de bakplaat afkoelen
Je kunt eventueel slagroom bij de galette geven.
Maar serveer de perzik galette meteen.
De taart smaakt lekker bij koffie en thee