De boodschappen per persoon
1 broodje naar smaak, volkoren of wit
wat blaadjes sla
1 of 2 vrije uitloop ei(eren)
1 eetlepel olijfolie
1 of 2 plakje(s) ham
1 kleine tomaat
zeezout & zwarte peper naar smaak
1 kleine wortel
1 rozijntje
Vandaag maken we een grappig paasbroodje voor de kids. Het smaakt lekker in het weekend, bij een uitbereid ontbijt. Maar het staat ook gezellig op de paastafel. Het is vers, gezond en snel klaar, je kunt het meeste al voorbereiden.
Zo maak je een gebakken paas-ei
Schrap het worteltje schoon, snij het in dunne reepjes.
Snij de volkoren pistolet over de lengte door.
Was en snij de slabladeren en leg ze op het broodje.
Doe de olijfolie in de pan en bak een ei met een hele dooier.
Snij een tomaat en vouw een plakje gegrilde beenham op.
Steek het ei cirkelvormig uit met een serveer-ring.
Leg het ei op de sla, geef de dooier pootjes, snavel en oog.
Vrolijk pasen!