Voor de rijst
250 gram sushirijst of kleefrijst
1 eetlepel Mirinazijn
½ theelepel zout
½ theelepel suiker
Opmaak
150-200 gram rivierkreeftjes
wortels, komkommer, radijs, ui, ananas
sesamzaadjes
Voor de saus
25g mayonaise
3 theelepels sojasaus
1 theelepel sesamolie1 eetlepel
1 theelepel mirinazijn
Srirachasaus (optioneel)
citroensap, naar smaak
zwarte peper, naar smaak
Op een warme zomerdag sta je liever zo kort mogelijk in de keuken maar je wil toch iets lekkers en gezonds op tafel zetten. Dan is onze go-to de Poké Bowl, alles lekker vers en alleen even de rijst koken. De kom kun je makkelijk mee naar buiten nemen om te eten, nog een plus!
Zo maak je een Poké Bowl met rivierkreeft
Voeg 250 gram rijst, 1 eetlepel Mirinazijn, ½ theelepel zout en ½ theelepel suiker toe aan een pan met 350 ml koud water
Breng het water aan de kook.
Laat 10 minuten koken met een deksel.
Draai dan het gas uit.
Belangrijk! Laat de pan nog 15 minuten staan met de deksel erop maar open de deksel niet voor de tijd om is!
Was intussen de groenten.
Snij de groenten dun.
Snij de ui in ringetjes.
Schep de rijst in kommen.
Terwijl de rijst afkoelt maak je de saus
Doe alle saus-ingrediënten in een kom.
Klop alles goed door elkaar.
Tot het een gladde saus is.
Verdeel de groenten en het fruit over de rijst.
Strooi desgewenst sesamzaadjes over de Poké Bowl.
Zet de saus bij de Poké Bowl of schep wat over, jouw keuze!