Boodschappenlijst
Semolina broodjes
extra virgin olijfolie
Pecorino Romano, geraspt
een teentje knoflook
handvol rucola
Prosciutto di Parma
Spianata Romana (salami)
Provolone kaas
1 rode ui
Roma trostomaten
geroosterde paprikareepjes
enkele takjes platte peterselie
In Amerika is de Godfather Sandwich al jarenlang een begrip, vooral in New York. De broodjes worden belegd met alles wat maar enigzins naar Italië smaakt en dat varieert van Deli tot Deli. De Semolina broodjes die we gisteren bakten beleggen we vandaag, je kunt ze heel goed bewaren.
Zo maak je een Godfather broodje
Verwarm de oven voor op 200°C, snij de broodjes open en druppel extra virgin olijfolie op de bovenste helft
Rasp de pecorino romano.
Strooi de pecorino op de bovenste helften.
Bak de broodjes tot de randjes kleuren.
Wrijf knoflook op de onderste helften.
Leg rucolablaadjes en Prosciutto di Parma op de broodjes.
Leg daar de Spianata Romana (salami) en Provolone op.
Daarop de uienringen, tomaatjes en paprikareepjes.
Strooi er tot slot fijngehakte, verse platte peterselie over.
Leg de bovenste helft op je broodje en je Godfather Sandwich is klaar!
Enjoy!