Boodschappenlijstje
2 eetlepels Harissa-pasta
2 citroenen
250 gram Halloumi
1 kleine rode ui, fijn gehakt
2 trostomaten, fijn gehakt
½ komkommer, fijn gehakt
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel wijnazijn
250 gram Griekse Yoghurt 0%
3 eetlepels muntblaadjes, fijn gehakt
handjevol rucola
zeezout en versgemalen zwarte peper
Halloumi salade is een lekkere, zomerse salade, met veel verse groenten en kaas. Gemakkelijk te maken en snel klaar. Het Midden-oosterse tintje komt van de Harissa-pasta - wij kozen voor de milde versie - en de yoghurt. Je kunt desgewenst wat vers brood bij de salade geven.
Zo maak je een Halloumi salade
Doe 1 eetlepel harissa in een schaal.
Doe het sap van 1 citroen er bij.
Roer het door elkaar.
Snij de kaas in plakken.
Strijk het mengsel op de kaas.
Giet de rest van het mengsel er overheen.
Dek de schaal af met vershoudfolie.
Laat de kaas 10 - 15 minuten marineren in de ijkast.
Zo maak je de groenten klaar
Was, schil en hak de komkommer, tomaten, de ui en de venkelknol fijn.
Breng de groenten op smaak met olie, azijn, zout & peper.
Laat alle smaken 10 minuten intrekken in de ijskast.
Zo maak je de yoghurt saus en de salade
Meng de yoghurt met harissa en citroen.
Roer de munt er door, zet even opzij.
Vet de grillpan in met olie en bak de kaas goudbruin.
Doe de yoghurtsaus in een schaal en leg de Halloumi erop.
Strooi de groenten over de kaas.
Verspreid tot slot de rucola over de Halloumi salade.
Enjoy!