Voor de topping
250 ml passata
1 teentje knoflook, geperst
1 eetlepel olijfolie
1 sjalot, in ringen gesneden
handje pruimtomaatjes, gehalveerd
handje kastanjechampignons, gesneden
75 gram pecorino romano, geraspt
1 bol mozzarella
10 zwarte olijven
Voor de pizzabodem
200 gram witte broodmeel
200 gram volkoren tarwemeel
7 gram zakje gedroogde gist
250 ml warm water
of
1 rol pizzadeeg
Serveren met
gescheurde basilicumblaadjes
Bijna Halloween en dan willen we de monstertjes verrassen met een spooky pizza. We kiezen dit keer voor een kant&klaar pizzabodem, de makkelijke optie. Rond Halloween hebben we al genoeg te doen! De zwarte olijven zijn een no-no hier, daarom gezichten van tomatensaus en we vullen de topping aan met champignons, ook lekker. Recept voor de zelfgemaakte bodem geven we mee, dus kijk zelf maar wat je liever doet ;)
Zo maak je een spooky pizza
Rol de bodem van de pizza uit en rol de rand omhoog.
Weeg de passata af en knijp de knoflook erbij.
Voeg ook de olijfolie toe en roer het door elkaar.
Verspreid de tomatensaus royaal over de pizzabodem.
Was de tomaten, borstel de champignons schoon, pel de sjalot en rasp de kaas
Snij de groenten grof, halveer de tomaatjes.
Beleg de tomatensaus met de groenten.
Strooi de geraspte Pecorino over de pizza.
Verwarm de oven voor op 210°C of anders zoals het op de verpakking aangegeven staat
Zo maak je de spoken ><
Snij de mozzarella in 3 plakken.
Steek met een rietje ogen en monden uit.
Leg de spoken bovenop de pizza.
Bak de pizza in 20-25 minuten goudbruin en gaar
Boor de ogen en monden nog even uit, tot je tomatensaus ziet.
Scheur basilicumblaadjes en strooi ze over de pizza.
Nu lekker eten en fijne Halloween!