Boodschappenlijstje
250 ml melk
1 vrije uitloop bio-ei
125 gram pannenkoekenmeel, gezeefd
¼ theelepel zout
2 tomaten, in schijfjes
100 gram dun gesneden ontbijtspek
fijn gesneden bieslook
Een favoriete pannenkoek bij snazzie is deze hartige spek & tomaten pannenkoek. Ook al wordt deze pannenkoek door de mini-monstertjes niet gewaardeerd, is er niets makkelijker dan eerst een paar zoete pannenkoeken bakken voor ze en dan voor jezelf deze. Zo klaar en heerlijk!
Zo maak je een spek & tomaatpannenkoek
Begin met het beslag maken
Klop het ei met de melk, roer er gezeefd meel en zout door en laat het beslag een half uur rusten.
Smelt een stukje boter op middel laag vuur.
Bak de spek heel krokant.
Schep pannenkoekenbeslag over het spek.
Laat de bovenkant van de pannenkoek langzaam droog worden en keer de pannenkoek dan om, met een groot bord
Leg schijfjes tomaat op de pannenkoek en laat ze zacht worden.
Strooi de fijngeknipte bieslook over de pannenkoek en de tomaten.
Enjoy!