SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Een heel leuk herfstvakantie-uitje

we gaan naar Framblij!
Info, Herfst, Vakantie- & weekenduitjes, Spelend leren en Buiten spelen
Plukkerij framblij sidepicll

Plukkerij Framblij
Zwartendijk 11 
2681 LM Monster  

Telefoon
06 - 12 03 15 22
Framblij website
Framblij Facebook

Reserveren via de website!

Plukkerij framblij sidepicll

Vandaag gaan we weer naar Plukkerij Framblij, de mini-monstertjes zijn nu al blij! Er is zoveel te doen, zelf je onbespoten fruit plukken natuurlijk en er is veel fruit in dit seizoen. Geen kersen maar wel veel bramen, er zijn nog frambozen maar meer aardbeien, blauwe bessen en aalbessen. De meneer van Framblij knipt de druiven voor je af zodat je er zeker van bent dat je rijpe druiven mee naar huis neemt. ;))

Plukkerij framblij 01
Plukkerij framblij 02
Plukkerij framblij 03
Plukkerij framblij 04

Bij binnenkomst gaan we natuurlijk eerst handen wassen.

Dan op naar de kassa, de entree betalen.

Je krijgt daar een mandje, doosje en een schaartje.

Nu zijn we klaar om fruit te plukken en knippen.

Op de bramen zien we een prachtige vlinder, de hele ochtend komen we hommels en vlinders tegen, zij zijn ook blij met onbespoten fruit en bloemen!

Plukkerij framblij 05
Plukkerij framblij 06
Plukkerij framblij 07
Plukkerij framblij 08

Achterin de kas zijn ook nog meloenen maar er is niet alleen fruit. Er zijn ook heerlijke sperziebonen, tomaten, kokommers, aubergines en courgettes die je zelf mag plukken. Zo leuk voor de kids om te zien waar je eten vandaan komt. Aan de ander kant van de kas zijn de aardbeien, ook een erg lekker plukfruit!

Plukkerij framblij 09
Plukkerij framblij 10
Plukkerij framblij 13

We steken over naar de tweede kas, daar zijn alle bessen, boven je hoofd groeien de druiven (de druiven zijn schitterend) en er zijn nog meer aardbeien. Er is ook een theeschenkerij met heerlijke versgebakken muffins en leuke souvenirs. Bijvoorbeeld huisgemaakte jam, beschilderde fruitkistjes of aardewerk zoals vazen, borden en kleine ornamenten. Ons kleinste mini-monstertje scoort een mooi blauw draakje, voor 1 euro.

Plukkerij framblij 11
Plukkerij framblij 12
Plukkerij framblij 14
Plukkerij framblij 15

De appels moeten nog een beetje groeien maar wij hebben al genoeg groente en fruit verzameld om lekker van te eten, de komende week. De minimonsters spelen nog een poosje buiten, in het speeltuintje. Je kunt er ook een ritje op de pony's maken of de konijnen knuffelen. De kippen lopen gezellig los tussen de kinderen.

Plukkerij framblij 17
Plukkerij framblij 18
Plukkerij framblij 19

Het is weer een fijne ochtend geweest en op weg naar de auto gaan we alleen nog even de paarden gedag zeggen. We rijden we naar huis met volle tassen, maar we komen zeker terug. In elk seizoen is het fijn bij Plukkerij Framblij!