De boodschappen
500 g zelfrijzend bakmeel
een halve theelepel zeezout, of naar smaak
33 cl Heineken pils
2 eetlepels goede olijfolie
Voor de verandering ook een keer lekker in het weekend, knapperig vers witbrood! En dankzij het covid19-virus hebben we toch tijd zat ;) Maar...hoe bestaat het! Dit brood is snel klaar en je hebt er niet veel boodschappen voor nodig. Dat is ook fijn in deze moeilijke tijd!
Zo maak je knapperig witbrood
Verwarm de oven voor tot 200°C, leg bakpapier op de bakplaat en strooi meel op de bakmat.
Zeef meel en zout in de mixerkom.
Voeg de olie en het bier toe.
Mix alles met de deeghaak.
Kneed het deeg snel met de hand.
Het deeg voelt plakkerig dus strooi er nog wat meel over terwijl je het kneedt. Deel het deeg met natte handen in twee gelijke stukken.
Vorm twee ronde broden van het deeg.
Snij de broden in met een scherp mes.
Leg de broden op de bakplaat.
Sprenkel een klein beetje water over de broden en zeef er wat meel bovenop.
Bak de broden 20 minuten met alleen bodemwarmte aan, zet dan boven- en onderwarmte aan en bak nog 40 - 50 minuten.
Laat het brood afkoelen op een rooster.
Heb een fijn weekend!
Kleine kanttekening: Het brood is wel gerezen, door het zelfrijzend bakmeel en het bier maar minder dan verwacht. Volgende keer als we dit brood bakken doen we er - voor extra luchtig brood - een theelepel bakpoeder bij.