Boodschappenlijstje
75 gram fijne suiker
1 theelepel vanille extract
savoiardi of lange vingers
500 gram aardbeien
200 gram slagroom
2 eetlepels fijne suiker
200 gram mascarpone
een lint
een ronde bakvorm van --cm ø
Het maken van een Franse Charlotte vraagt niet veel keukenervaring, er komt geen bakken aan te pas. Dit is ook een prima recept om met je mini-monstertjes te maken. Koop een pak lange vingers of bak ze zelf (dat vonden wij leuk om te doen).
Zo maak je een Franse aardbeien-Charlotte
Doe 50 ml water in een steelpan, voeg suiker en vanille toe,
Breng het watermengsel aan de kook.
Snij de onderkant van de Savoiardi recht af.
Doop de koekjes in het afgekoelde suikerstroopje.
Plak de koekjes tegen elkaar in de ronde bakvorm.
Vul de bodem van de bakvorm op met de savoiardi.
Zo maak je de aardbeienvulling
Klop de slagroom met de suiker stijf, roer de mascarpone er door.
Snij 150 gram aardbeien in kleine stukjes.
Roer de aardbeien door het roommengsel.
Schep de aardbeienslagroom in de Charlotte.
Maak op dezelfde manier nog een laag met savoiardi en aardbeienroom
Snij 100 gram aardbeien in schijfjes.
Leg de schijfjes op de bovenste roomlaag.
Laat de Charlotte in de ijskast opstijven.
Neem de Charlotte na --uur uit de ijskast, schuif de vorm er af en bind er een lint om
Leg de rest van de aardbeien bovenop de Charlotte
Snij royale punten van de Charlotte.
Heerlijke kerstdagen!