Icon en

Een lammetje van cake

voor Palmpasen
Waldorf recepten, Gebak, Met slagroom, Feesten van over de wereld en Pasen
Lammetje van cake sidepic

Boodschappenlijst
125 gram zachte boter            
125 gram fijne suiker            
4 vrije uitloop bio-eieren (M)       
1 theelepel vanille extract
150 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram amandelmeel
1 theelepel olijfolie
6 eetlepels halfvolle melk
poedersuiker, om te bestrooien

Lammetje van cake sidepicll

Voor Palmpasen bakken we een lief lammetje van cake. Het recept is heel makkelijk, wij hebben allee de vorm wat te vol gedaan ;)) dus die liep over. De monstertjes zaten er niet mee, omdat we de cake van de bakplaat schraapten en de bodem recht sneden konden ze al gelijk van de cake proeven, Het is erg lekker, zeggen ze! Een win-win situatie eigenlijk, want het lam staat nu mooi rechtop en stevig en de kids hoefden niet zo lang te wachten ;))

Zo maak je een lammetje van cake

Lammetje van cake 01
Lammetje van cake 02
Lammetje van cake 03
Lammetje van cake 04

Klop de boter licht en romig.

Klop de suiker er door.

Dan de eieren, 1 voor 1.

Dan het vanille extract.

Verwijder de mixerkom van de mixer

Lammetje van cake 05
Lammetje van cake 06
Lammetje van cake 07

Zeef het bakmeel in de kom.

Spatel het door het botermengsel.

Zeef het amandelmeel erbij en vouw het in.

Lammetje van cake 08
Lammetje van cake 09
Lammetje van cake 10
Lammetje van cake 11

Schep tot slot de melk door het beslag.

Vet de bakvorm heel precies in met boter.

Strooi bloem in de bakvorm en tik het teveel af.

Schuif de delen van de bakvorm in elkaar.

Verwarm de oven voor op 200°C / 180°C hetelucht en schuif de bakplaat onder in de oven

Lammetje van cake 12
Lammetje van cake 13
Lammetje van cake 14

Vul de bakvorm tot 3/4.

Bak het lam in 55 minuten licht goudbruin.

Laat het lam even in de vorm afkoelen.

Lammetje van cake 15
Lammetje van cake 16

Neem het lam voorzichtig uit de bakvorm.

Bestrooi het lammetje licht met poedersuiker.

Veel Paasplezier gewenst!