Boodschappenlijst
125 gram zachte boter
125 gram fijne suiker
4 vrije uitloop bio-eieren (M)
1 theelepel vanille extract
150 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram amandelmeel
1 theelepel olijfolie
6 eetlepels halfvolle melk
poedersuiker, om te bestrooien
Voor Palmpasen bakken we een lief lammetje van cake. Het recept is heel makkelijk, wij hebben allee de vorm wat te vol gedaan ;)) dus die liep over. De monstertjes zaten er niet mee, omdat we de cake van de bakplaat schraapten en de bodem recht sneden konden ze al gelijk van de cake proeven, Het is erg lekker, zeggen ze! Een win-win situatie eigenlijk, want het lam staat nu mooi rechtop en stevig en de kids hoefden niet zo lang te wachten ;))
Zo maak je een lammetje van cake
Klop de boter licht en romig.
Klop de suiker er door.
Dan de eieren, 1 voor 1.
Dan het vanille extract.
Verwijder de mixerkom van de mixer
Zeef het bakmeel in de kom.
Spatel het door het botermengsel.
Zeef het amandelmeel erbij en vouw het in.
Schep tot slot de melk door het beslag.
Vet de bakvorm heel precies in met boter.
Strooi bloem in de bakvorm en tik het teveel af.
Schuif de delen van de bakvorm in elkaar.
Verwarm de oven voor op 200°C / 180°C hetelucht en schuif de bakplaat onder in de oven
Vul de bakvorm tot 3/4.
Bak het lam in 55 minuten licht goudbruin.
Laat het lam even in de vorm afkoelen.
Neem het lam voorzichtig uit de bakvorm.
Bestrooi het lammetje licht met poedersuiker.
Veel Paasplezier gewenst!