Boodschappenlijstje
200 gram zachte boter + extra
150 gram fijne suiker
3 grote biologische eieren
1 theelepel vanille extract
150 gram bloem
50 gram maizena
2 theelepels bakpoeder
900 gram Elstar appels
Optioneel
200 ml slagroom
2 eetlepels fijne suiker
Oktober is de appelmaand, dus vandaag bakken we een lekker verse appelcake, met voor de liefhebbers slagroom er bij. Je kunt de cake ook met poedersuiker bestrooien maar wij doen met slagroom en jij mag zelf kiezen!
Zo maak je een appelcake
Mix boter en suiker romig.
Doe er vanille extract bij.
Klop er 1 voor 1 de eieren door.
Tot alles goed gemengd is.
Zeef bloem, maizena en bakpoeder in de mixerkom.
Vouw het in het botermengsel met een spatel.
Vet de bakvorm in en klem bakpapier op de bodem.
Verwarm de oven voor op 180°C
Schil en snij de appels.
Schep het beslag in de vorm.
Leg de appelschijfjes in cirkels.
Zet de vorm in het laagste 1/3 deel van de oven.
Bak de cake in 45 -50 minuten goudbruin en gaar.
Laat de cake afkoelen in de vorm, dan op het rooster,
Klop de slagroom stijf terwijl de cake afkoelt.
Serveer de appelcake met de slagroom er naast.
Heerlijk bij de koffie en thee!
Fijne herfst!