10 nieuwe aardappels
100 gram veldsla
2 lente uitjes, ringetjes
200 gram gerookte kip
8 baby asperges
4 worteltjes, geschaafd
50 gram doperwten
100 gram kastanje champignons, in vieren
1 eetlepel olijfolie
4 radijsjes, in schijfjes
6 kwartel eitjes
2 grote vrije uitloop eieren
2 theelepels witte wijnazijn
100 ml olijfolie & 15 gram dragon, alleen blaadjes
Deze heerlijke lente-salade is complete maaltijd, met nieuwe aardappels, kip & ei, veel verse groenten en een dragondressing. Het vraagt wat voorbereiding maar hij is gemakkelijk te maken en snel klaar, daarom is het ook een mooi paasgerecht. De boodschappenlijst is voor 4 personen maar gemakkelijk te vermenigvuldigen als er gasten komen.
Zo maak je de lente-salade
De voorbereiding
Boen de aardappels onder de kraan.
Kook ze in ongeveer 15 minuten gaar.
Snij de gerookte kip in dunne plakjes.
Schil alle groenten dun en maak ze schoon.
Blancheer de asperges, wortels en erwten in +/- 2 minuten.
Laat ze 30 seconden schrikken in ijswater.
Leg dan de kwartel eitjes 2 minuten in het kokende water.
Bak de champignons enkele minuten in olijfolie.
Verdeel over een grote schaal de veldsla, lente-ui en kip.
Leg er de geblancheerde asperges, doperwten en wortel op.
Daar op komen de gehalveerde aardappels en de champignons.
Tot slot de halve eitjes en de schijfjes radijs.
Kook de twee eieren zacht in 4 minuten.
Doe eieren, olie, azijn en dragon in de blender.
Blend alles tot een dikke gladde dressing .
Serveer de salade met de dressing erbij of druppel er alvast iets over. Smakelijk eten!