Boodschappenlijstje
500 gram krieltjes
300 gram Haricot Verts
4 biologische eieren
200 gram gerookt spek
2 sjalotten
scheutje witte wijn azijn
Vinaigrette
1 eetlepel mosterd
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels witte wijnazijn
versgemalen zwarte peper & zeezout
Vandaag maken we een Luikse salade, geen Vlaamse maar een heerlijke Waalse salade, om precies te zijn. Alles wat je eventueel in een salade zou willen vinden zit er in, verse groenten, vlees, ei en aardappelen met een vinegraitte. De salade kan lauw of koud geserveerd worden.
Zo maak je een Luikse salade
Was de boontjes en haal ze af.
Kook de boontjes in 10 minuten beetgaar.
Spoel ze direct af onder de koude kraan.
Laat de bonen uitlekken en afkoelen.
Bak de bacon in een koekenpan.
Snij de sjalotten in ringen.
Bak de ui glazig met het spek.
Blus af met een schuitje azijn.
Terwijl de bacon uitlekt kook je de eieren
Zet de eieren op met koud water.
Kook ze 7 minuten.
Spoel ze af onder de koude kraan.
Zo maak je de vinegraitte
Doe olijfolie, azijn en mosterd in een kom.
Klop het stevig door elkaar.
Breng op smaak met zwarte peper en zout.
Bak de aardappelen goudbruin en laat ze afkoelen
Maak nu de salade op
Leg de boontjes en aardappelen op een platte schaal.
Strooi er spek en ui over en leg de eieren er bovenop.
Druppel de vinegraitte over de salade of geef het erbij. Geniet ervan!