Boodschappenlijstje
450 gram gerookte kip, in reepjes
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel biologische yoghurt
1 mango, in blokjes gesneden
1 eetlepel fijne suiker
1 eetlepel lente-ui ringetjes
zeezout en zwarte peper, naar smaak
2 eetlepels verse basilicumblaadjes, gehakt
wat slablaadjes, om te serveren
Nog zo'n lekkere lentesalade waar we de maand mee af sluiten is een mango-kipsalade. We eten de salade op een lvers broodje maar in een wrap of op geroosterd brood smaakt hij ook heerlijk. De mini-monstertjes, (niet de vegetariërs, die slaan de salade over) vinden het lekkerder smaken op een croissantje en dat kan ook!
Zo maak je de mango-kipsalade sandwiches
Kleine kanttekening vooraf: in het originele recept wordt de dressing gemaakt van 230 gram mayonaise en 2 eetlepels suiker. Wij hebben de dressing aangepast naar 30 gram mayonaise (2 eetlepels), 15 gram yoghurt (1 eetlepel) en 5 gram suiker (1 theelepel). Voor onze Nederlandse smaak is de originele dressing teveel van het goede. ;)
Doe de kipreepjes in een grote kom.
Schil en snij de mango in blokjes.
Was de groente en kruiden.
Snij fijne uienringetjes.
Voeg de mango en ui aan de kipreepjes toe.
Roer yoghurt en suiker door de mayonaise .
Schep het door de kipsalade.
Laat de smaken blenden en de salade koelen in de ijskast.
Leg sla op het brood, schep er mango-kipsalade op en strooi er basilicum over.
Fijne lente!