Groene Chutney
blaadjes munt, klein handje
een hand koriander
1-2 chili pepers< afh. van de hitte
1 cm verse gember, gepeld
citroensap & mespunt zout
Masala mix
mespunt komijnpoeder
mespunt kaneel
mespunt amchur (mangopoeder)
mespunt zwarte peper & zout
Voor de sandwich
2 witte boterhammen
1 teentje knoflook, gehalveerd
boter
1/4 komkommer, in plakken
1 tomaat, in plakken
1 rode ui, in ringen
geraspte kaas (die gemakkelijk smelt)
optioneel
sla
tomaat
De Mumbai Sandwich is populair streetfood in India, overal in de stad kun je deze sandwich kopen. Maar wees gewaarschuwd: de Mumbai is heet!! Omdat wij geen grote liefhebbers van erg heet eten zijn ben ik voorzichtig begonnen, achteraf had het best nog wat voorzichter gekund ><
Een tweede dingetje is de dikke laag boter, die had achteraf voor ons ook niet gehoeven. Begrijpelijk dat hij de sandwich smeuig maakt maar dat doet de kaas ook al. Dit is naar onze mening, dus boter, kaas peper, kijk zelf maar hoeveel.
Zo maak je de Mumbai Sandwich
Begin met maken van de (hete) chutney en het specerijen-mengsel
De groene peper bleek superheet, een halve was genoeg geweest.
Doe het citroensap en het stukje gember in de blender.
Was de chili-pepers en de kruiden, droog ze goed.
Hak peper en kruiden grof en doe ze ook in de blender.
Blitz de chutney tot een geheel.
Schep het in een kom en zet het opzij.
Masala mix: roer de specerijen samen.
Zo maak je de Mumbai sandwich
Wrijf het brood in met knoflook, besmeer het dik met boter en chutney.
Beleg het brood met komkommer en strooi er wat masala-mix over.
Beleg de komkommer met tomaat en bestrooi met de masala-mix.
Bedek de tomaat met kaas en ui en bestrooi weer met masala.
Dek af met de tweede boterham en toast de sandwich.
Serveer de Mumbai sandwich met tomatenketchup er bij.
Enjoy!