De boodschappen
bodem
175 gram koekjes
50 gram zachte boter
vulling
200 gram witte chocolade
300 gram roomkaas (kamertemperatuur)
300 ml slagroom
1 theelepel citroensap
1 theelepel vanille extract
optioneel: poedersuiker en aalbessen
een springvorm van 20cm
Voor vaderdag maken we een cheesecake die je niet hoeft te bakken. Het recept is van Nigella Lawson en zij kijkt niet op een calorietje - de cheesecake is erg machtig - maar de papa en opa in onze snazzie-familie houdt ervan! Let op! Dit recept heeft een nacht in de ijskast nodig om op te stijven!
Zo maak je de witte chocolade cheesecake
Voorbereiding
Smelt de chocolade au bain marie op kokend water, van het vuur af.
Blitz de koekjes in de keukenmachine tot het fijne kruimeltjes zijn.
Smelt de boter op een klein pitje, laat de chocola afkoelen.
Zo maak je de bodem
Roer de boter door de kruimels tot ze smeuïg zijn.
Vet de springvorm in, klem bakpapier op de bodem.
Druk de koekkruimels met een lepel in de springvorm.
Plaats de springvorm voor nu even in de ijskast.
Zo maak je de vulling
Pak de afgekoelde, vloeibare chocola erbij.
Roer de roomkaas los, voeg de chocola toe.
Vouw de chocolade in de kaas.
Klop de slagroom tot je zachte pieken hebt.
Vouw de slagroom in het kaas-chocolade mengsel.
Schep vanille en citroensap door de chocoladevulling.
Schep de vulling in de vorm en trek er vershoudfolie over.
Zet de springvorm een nacht in de ijskast zodat de vulling kan opstijven.
De volgende dag: zeef een dun laagje poedersuiker op de cake.
Veel plezier op vaderdag!