Boodschappenlijstje
3 vrije uitloop bio-eieren
250 ml melk
1/2 eetlepel vanillesuiker
½ eetlepel zonnebloemolie
80 gram pannenkoekenmeel
snufje zout
75 gram boter, om in te bakken
2 goudreinetten
4 eetlepels blonde (kandij)suiker
Normandische pannenkoeken zijn gevuld met appel en in Frankrijk worden ze meestal geflambeerd in Calvados. Wij vergeten de sterke drank bij de pannenkoekenlunch met de mini-monstertjes, we eten ze zo. Zo smaken ze iedereen heerlijk!
Zo maak je Normandische pannenkoeken
Doe eieren, melk en vanillesuiker in een kom.
Zeef het pannenkoekenmeel met het zout erbij.
Roer alle ingrediënten samen tot een glad beslag
Zet het beslag opzij en laat het minstens 30 minuten rusten.
Dek de kom af met een vochtige theedoek
Schil de appels en verwijder het klokhuis.
Laat een stukje boter smelten.
Bak de appels in de boter.
Bak ze aan beide kanten bruin.
Schep beslag bij de appels.
Bestrooi met suiker en leg er boter op.
Draai de pan om met een bord er op.
Laat de boter met de suiker karameliseren
Schuif de omgekeerde pannenkoek in de pan.
Herhaal het karameliseren aan de andere kant.
Draai de pannenkoek weer om.
Laat de pannenkoek op een warm bord glijden.
Eet de pannenkoeken meteen of hou ze warm in de oven.