Biscuit
130 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
½ theelepel zout
4 vrije uitloop bio-eieren, kamertemperatuur
150 gram suiker
2 eetlepels olie + 2 eetlepels karnemelk
1 theelepel azijn + 1 theelepel vanille extract
Extra: poedersuiker en een schone theedoek
Vulling: abrikozenjam + perziken, pot of blik +
250g mascarpone + 250g slagroom + 100g suiker
Glazuur: 100 gram poedersuiker +
2 eetlepels perziksiroop + oranje voedingskleurstof
Voor koningsdag bakken we dit jaar een oranje roulade. We hebben ze al eerder gemaakt dus het gaat wel lukken en bovendien, de mini-monsters helpen mee. Het oprollen is altijd een dingetje, maar neem je tijd en doe het voorzichtig. Als het lukt ziet je cake er niet alleen mooi uit maar is hij ook erg lekker! Het recept komt van Francesca kookt, alleen gebruikt zij abrikozen en veel meer glazuur.
Zo maak je de Oranje roulade
Leg een theedoek op je werkblad, bestrooi hem dun met poedersuiker
Verwarm de oven voor op 180°C / 160°C hete lucht
Leg bakpapier op de bakplaat en zet de vorm er op.
Roer meel, bakpoeder en zout door elkaar.
Klop de eieren op hoge snelheid in 5 minuten luchtig.
Voeg - terwijl je blijft kloppen - langzaam de suiker toe.
Doe de olie, karnemelk, azijn en het vanille extract erbij en klop alles nog 1 minuut goed door elkaar
Voeg het meel geleidelijk toe.
Vouw in tot het helemaal opgenomen is.
Schep het beslag in de bakvorm.
Bak de cake in 12 - 15 minuten goudbruin, neem de cake uit de oven en draai hem direct om op de theedoek
Pel het bakpapier van de cake.
Rol de cake in de theedoek.
Laat de perziken uitlekken.
Doe de slagroom in de mixer.
Snij de goed uitgelekte perziken in dunne schijfjes
Klop de slagroom met de mascarpone en de suiker stijf.
Rol de cake uit en strijk er een dun laagje abrikozenjam op.
Bestrijk de cake met het mascarpone-slagroommengsel.
Bewaar wat van het mascarpone-slagroommengsel!
Leg er de schijfjes perzik op.
Rol de cake weer voorzichtig op.
Stijk een dun laagje room op de rol.
Roer het glazuur.
Druppel streepjes oranje glazuur over de opgerolde cake.
Versier de oranje roulade met schijfjes perzik.
Fijne koningsdag!