SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Een cheesecake voor pasen

!Lees het bericht bovenaan dit blog!
Pasen, Met kaas, Taart en Met chocolade
Paas cheesecake sidepic

Boodschappenlijst
voor de bodem
80 g ongezouten boter, plus extra om in te vetten
250 g pure chocolade digestieven
voor de vulling
3 gelatineblaadjes
300 gram witte chocolade
300 ml slagroom
3 x 180 gram kuipjes roomkaas (Philadelphia)
20 gram pure chocolade
3 verrassings-eieren, uitgepakt

Paas cheesecake sidepicll

Let op! De Ferrero verrassings-eieren zijn inmiddels allemaal uit de winkels verwijderd ivm salmonella besmettingen. Onze cheesecake is ruim een maand geleden gebakken, toen was dit nog niet bekend. Met pasen gebruiken we nu kleine chocolade paaseitjes van de bakker om de taart mee te versieren.

Voor pasen bakken we een cheesecake, met halve chocolade-eieren er op voor de mini-monsters. Het zijn holle eieren die we voorzichtig in de helft openbreken. ;))

Zo maak je de paas-cheesecake

Maak eerst de bodem in een 20cm springvorm

Paas cheesecake 01
Paas cheesecake 02
Paas cheesecake 03
Paas cheesecake 04

Verkruimel de koekjes met een deegroller.

Smelt de boter en laat het afkoelen.

Roer het koekmengsel door elkaar.

Vet de springvorm in.

Bekleed de springvorm met bakpapier

Paas cheesecake 05
Paas cheesecake 06
Paas cheesecake 07

Doe de kruimels in de vorm en druk ze stevig aan.

Zet de springvorm in de ijskast tot nodig.

Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.

Zo maak je de cheescakevulling

Paas cheesecake 08
Paas cheesecake 09
Paas cheesecake 10
Paas cheesecake 11

Smelt de chocolade au bain marie en roer door.

Neem de chocolade van het vuur, laat afkoelen.

Roer de gesmolten, afgekoelde chocolade door de roomkaas.

Schenk de room in een steelpan, verhit tot net stomend.

Neem de pan met room van het vuur en roer de uitgeknepen gelatine door de room

Paas cheesecake 12
Paas cheesecake 13
Paas cheesecake 14

Laat de gelatine / room iets afkoelen.

Klop het room- door het kaasmengsel.

Giet de vulling in de voorbereidde springvorm.

Zet de cheesecake in de ijskast

Paas cheesecake 15
Paas cheesecake 16
Paas cheesecake 17

Laat de cheesecake minimaal 5 uur opstijven.

Breek de eieren voorzichtig in de helft.

Neem de cheescake uit de springvorm.

Smelt de pure chocolade au bain marie en roer het even door

Paas cheesecake 18
Paas cheesecake home

Laat de chocolade even afkoelen.

Versier de cheesecake met gesmolten chocola en eieren.

Vrolijk pasen allemaal!