Boodschappenlijst
voor de bodem
80 g ongezouten boter, plus extra om in te vetten
250 g pure chocolade digestieven
voor de vulling
3 gelatineblaadjes
300 gram witte chocolade
300 ml slagroom
3 x 180 gram kuipjes roomkaas (Philadelphia)
20 gram pure chocolade
3 verrassings-eieren, uitgepakt
Voor pasen bakken we een cheesecake, met halve chocolade-eieren er op voor de mini-monsters. Het zijn holle eieren die we voorzichtig in de helft openbreken. ;)) De kleine monstertjes zijn dol op deze chocolade-eieren!
Zo maak je de paas-cheesecake
Maak eerst de bodem in een 20cm springvorm
Verkruimel de koekjes met een deegroller.
Smelt de boter en laat het afkoelen.
Roer het koekmengsel door elkaar.
Vet de springvorm in.
Bekleed de springvorm met bakpapier
Doe de kruimels in de vorm en druk ze stevig aan.
Zet de springvorm in de ijskast tot nodig.
Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
Zo maak je de cheescakevulling
Smelt de chocolade au bain marie en roer door.
Neem de chocolade van het vuur, laat afkoelen.
Roer de gesmolten, afgekoelde chocolade door de roomkaas.
Schenk de room in een steelpan, verhit tot net stomend.
Neem de pan met room van het vuur en roer de uitgeknepen gelatine door de room
Laat de gelatine / room iets afkoelen.
Klop het room- door het kaasmengsel.
Giet de vulling in de voorbereidde springvorm.
Zet de cheesecake in de ijskast
Laat de cheesecake minimaal 5 uur opstijven.
Breek de eieren voorzichtig in de helft.
Neem de cheescake uit de springvorm.
Smelt de pure chocolade au bain marie en roer het even door
Laat de chocolade even afkoelen.
Versier de cheesecake met gesmolten chocola en eieren.
Vrolijk pasen allemaal!