Boodschappenlijstje
Voor de salade
500 gram verschillend gekleurde heirloomtomaten (heel of gehalveerd)
1 Charentais-meloen, snij ongeveer even groot als de tomaten
12 plakjes prosciutto
handjevol munt, blaadjes geplukt, versnipperd
Voor de dressing
1½ eetlepel rode wijnazijn
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel honing
Serveer de salade met knapperig vers brood
Voor pasen maken we een snelle, makkelijke en erg lekkere salade en - voor de verandering - er komt geen ei aan te pas!. De monstertjes komen helpen in de keuken, ze komen voornamelijk roeren en proeven :)) We bakken brood af aoals op de verpakking staat, dan is het lekker vers als de salade klaar is. Wat een fijn recept!
Zo maak je de Meloen, Tomaten en Prosciutto paassalade
Schil en snij de meloen.
Halveer de tomaten.
Rol de ham op en snij het.
Roer de dressing doorelkaar.
Schud groente en fruit door de dressing.
Verplaats de salade naar een schaal.
Verdeel de prosciutto over de salade.
Snij het versgebakken brood.
Strooi de muntblaadjes over de paassalade.
Vrolijk Pasen, veel plezier!