Icon en

Een pop voor Hannah

ontroerend mooi
Prentenboek en Geschiedenis
Een pop voor hannah sidepic
Een pop voor Hannah
Auteur: Peggy Poppe
Illustrator: Ann de Bode
Oorspronkelijke taal: Nederlands
Verschenen: oktober 2018
Uitgeverij: Uitgeverij De Eenhoorn
ISBN13: 9789462913493
Prijs: € 13.95
Leeftijd: 9 -12 jaar
Peggy Poppe - een Vlaamse schrijfster - schreef dit ontroerende kinderboek Een pop voor Hannah. Het is een waargebeurd verhaal, 'Esther' was haar oma. Peggy Poppe's moeder is 'Hannah' en de pop uit het verhaal kun je nog steeds bekijken, in het Belgische Museum Kazerne Dossin in Mechelen. Kazerne Dossin is nu een museum maar tussen 1942 en 1944 was het een gevangenis vanwaar duizenden Joden en honderden Roma en Sinti werden weggevoerd naar Auschwitz-Birkenau. Het museum geeft een realistisch beeld van de onvoorstelbaar tragische gebeurtenissen in de tweede wereld oorlog,


'Het nieuwe museumgebouw is een ontwerp van bOb Van Reeth (AWG Architecten-Antwerpen).  Hij ontwierp het gebouw als een monument in de stad. Het museum heeft de vorm van een vijfhoek. In de punt zijn grote glaspartijen die uitkijken op de omliggende stad. Vier verdiepingen hoog, met een serene witte façade langs de straatkant. De ramen die uitkijken op de kazerne zijn dichtgemetseld met 25.000 witte stenen. Ze staan symbool voor de meer dan 25.000 mensen die zijn weggevoerd. De historische treinwagon duidt de plaats aan waar de spoorlijn lag, vlak naast de kazerne.' (bron: Kazerne Dossin Museum)

Een pop voor hannah home
Een pop voor hannah 02
Ann de Bode maakte de prachtige schilderijen waarmee het boek is geillustreerd. De verslagenheid op de gezichten van de mensen op de schilderijen en het sobere sepia kleurgebruik geven een extra lading aan het verhaal en transporteren je terug in de tijd.

 

Drie voor altijd stralende sterren voor Een pop voor Hannah, van alle snazzielezertjes!