SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Een pruimen-tarte tatin

met roomijs of slagroom!
Met vers fruit, Herfst, Taart, IJs en Met slagroom
Pruimen tarte tatin sidepic

Boodschappenlijstje
75 gram lichtbruine basterdsuiker
10 - 12 rijpe pruimen
100 gram marsepein
1 rol bladerdeeg

optioneel ijs of slagroom

Pruimen tarte tatin sidepicll

De Tarte Tatin is een bekende Franse ondersteboven appeltaart. Al eerder maakten wij deze taart met peren maar vandaag gebruiken we in plaats daarvan pruimen. Het recept is van The Hairy Bikers. We vonden het gelijk leuk om te maken, al doen zij doen er ook nog marsepein in, iets dat wij liever weglaten.

Zo maak je een Pruimen Tarte Tatin met of zonder marsepein

Pruimen tarte tatin 01
Pruimen tarte tatin 02
Pruimen tarte tatin 03
Pruimen tarte tatin 04

Halveer en ontpit de pruimen.

Vet de bakvorm in.

Strooi de suiker in de vorm.

Leg er gehalveerde pruimen op.

Verwarm de oven voor op 220°C / 200°C (hete lucht oven)

Pruimen tarte tatin 05
Pruimen tarte tatin 06
Pruimen tarte tatin 07

Leg de pruimen met de snijkant naar beneden.

Snij een cirkel met marge uit het deeg.

Leg het deeg bovenop de pruimen.

Stop het deeg rondom goed in en onder de pruimen

Pruimen tarte tatin 08
Pruimen tarte tatin 09
Pruimen tarte tatin 10
Pruimen tarte tatin 11

Snij een stoomkruisje in het midden van de deegcirkel.

Plaats de taart in het midden van de oven.

Bak hem in 25-30 minuten knapperig en goudbruin.

Zet een schaal op de vorm en keer hem om.

Pruimen tarte tatin 12
Pruimen tarte tatin 14

Heet!!! Laat de taart iets afkoelen en serveer hem dan gelijk.

Serveer de Pruimen Tarte tatin met roomijs of slagroom, naar keuze.

Fijne herfst!