Boodschappenlijstje
100 gram kruidnoten
45 gram boter
200 gram slagroom
200 gram Mon Chou
60 gram fijne suiker
rasp van ½ sinaasappel
45 ml vers sinaasappelsap
chocolaatjes, smarties, sprinkels
50 gram kruidnoten
Een cheesecake waar onze mini-monsters veel van houden is de sinaasappel-cheesecake. Met Sinterklaas op komst met de appeltjes van oranje passen we hem enigzins aan. Zo'n simpel recept dat zo snel gemaakt is komt goed van pas, in deze drukke dagen. Begin wel een dagje van tevoren dan stijft je cheesecake mooi op!
Zo maak je een Sinterklaas-sinaasappel-cheesecake
Klem bakpapier in een springvorm van 20 cm en boen de sinnasappel goed schoon onder de hete kraan.
Doe de kruidnootjes in een zip-lock zak en sla ze tot kruimels.
Doe de kruimels in een schaal en smelt de boter op laag vuur.
Roer de gesmolten boter stevig door de koekkruimels.
Vet de springvorm in en schep de kruimelmix in de vorm.
Druk de kruimels stevig in de springvorm.
Rasp an pers de halve sinaasappel.
Klop de slagroom met de suiker tot het stijf is.
Voeg de kaas, rasp en sap toe en klop het even snel door.
Schep het kaasmengsel op de koekkruimels in de vorm.
Strijk de bovenkant glad met de bolle kant van een natte lepel.
Zet de afgedekte cheesecake een nacht in de ijskast.
Verwijder de vorm van de cheescake en versier hem.
Laat Sinterklaas nu maar komen!