SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Een speurtocht in Trompenburg Tuinen

met je Jeugdvakantiepaspoort!
Info, Zomer, Vakantie- & weekenduitjes, Buiten spelen en Informatief en leerzaam
Trompenburg tuinen speurtocht homepage

Trompenburg Tuinen & Arboretum
Honingerdijk 86
3062 NX Rotterdam

Telefoon 010-233 01 66

Vanaf 13-07 t/m 25-08-2024

De speurtocht kost € 2.50 (exclusief toegang)

Met je Rotterdamse Jeugdvakantiepaspoort
is de toegang gratis, inclusief de speurtocht

Trompenburg tuinen speurtocht sidepicll

Vandaag gaan we naar de Trompenburg Tuinen & Arboretum om mee te doen met de jaarlijkse speurtocht met ons vakantiepaspoort. Elk jaar doen we met veel plezier mee, maar deze keer is de speurtocht wel heel interessant en leuk!

We gaan op zoek naar de dierenhuisjes in de tuinen en we kijken gelijk of we toevallig ook nog de bewoners van deze huisjes tegenkomen. We hebben er zin in en gaan gelijk van start!

Trompenburg tuinen speurtocht 01
Trompenburg tuinen speurtocht 02
Trompenburg tuinen speurtocht 03
Trompenburg tuinen speurtocht 04

We zoeken naar bijen en hommels, naar vlinders en de specht, naar twee bosuilen en met een loepje naar insecten. Met alle prachtige zomerbloemen, zoals de Astilbe en de Hosta die we hier tegenkomen kan de bij niet ver weg zijn. Ook de hommel houdt van de zomerbloemen. Dat lijkt ons lekker snel scoren, en ja hoor! We hebben ze allebei al snel gevonden!

Trompenburg tuinen speurtocht 05
Trompenburg tuinen speurtocht 06
Trompenburg tuinen speurtocht 07

Er wordt ons zelfs gevraagd te zoeken naar kabouters, die schijnen hier ook te wonen. Dat lijkt ons wel heel onwaarschijnlijk, maar we zoeken toch maar want het gaat in één moeite door.

Nog geen kabouter te vinden, maar daar in de boom zien we wel een prachtige vlinder! En een eindje verder zien we er nog één! Even op onze kaart kijken. Maar dan, misschien geloof je het niet, maar wat blijkt? Die kabouters wonen hier echt! :))

Trompenburg tuinen speurtocht 08
Trompenburg tuinen speurtocht 09
Trompenburg tuinen speurtocht 10
Trompenburg tuinen 11

Het weer is prachtig, lekker warm en de zon schijnt er vrolijk op los, De bloemen hier zijn zo mooi, je gelooft je ogen bijna niet. Lekker door de uitgestrekte tuinen lopen, zoekend naar de opdrachten is zo leuk! De monstertjes hebben zoveel pret in deze tuinen.

De diversiteit van bomen, planten, bloemen en dieren, zo in het hartje van een grote stad is heel bijzonder en leerzaam, heerlijk voor kinderen maar ook voor hun ouders. En er zijn onverwachte verrassingen! Over een geheimzinnig paadje kom je aan bij kleine watertjes, waar je over heen kan springen!

Trompenburg tuinen 12
Trompenburg tuinen 13

Bovendien is de koffie, thee en taart hier erg lekker en de bio-fruit ijsjes verdwijnen ook supersnel. Al met al hebben we vlak bij huis een heerlijke dag gehad, met vrolijke, blije kinderen. Lekker buiten spelen met het jeugd-vakantiepaspoort, wat wil je nog meer?

En op weg naar de uitgang...zien we nog een kaboutertje! :))