Boodschappenlijst
150 gram boter (kamertemperatuur)
150 gram fijne suiker
½ vrije uitloop bio-ei (losgeklopt)
1 theelepel vanille extract
250 gram bloem
½ theelepel bakpoeder
diverse kleuren rolfondant
eetbare schrijfstift, zwart
We bakken koekjes voor Halloween! Het worden spookhuizen (maxi-koekjes) met allerlei halloweenfiguren (mini-formaat), die rondom het huis kunnen opduiken. Je kunt eerst met de koekjes spelen en dan eet je ze op ;)) Is dat grappig?
Zo maak je de koekjes
Gebruik 2/3 van het deeg voor de spookhuizen, leg 1/3 opzij
Bestuif je bakmat met bloem en rol het deeg uit.
Steek de huizen uit, wil je ze even dik gebruik dan latjes.
Leg de koeken op bakpapier op de bakplaat.
Zet ze 30 minuten in de ijskast voor je ze gaat bakken.
Pak de resterende 1/3 deeg
Steek er Halloween mini-koekjes uit.
Leg de koekjes op bakpapier.
Zet ze 20 minuten in de ijskast.
Steek alvast fondant uit, voor de mini-koekjes
Strooi poedersuiker over je werkplek.
Rol de fondant en steek de vormpjes uit.
Steek alvast het dak van het spookhuis uit.
Steek ook een gekleurde voorkant voor het huis uit.
Bak nu eerst de kleine koekjes
verwarm de oven voor op 170°C en bak de koekjes in 8 - 10 minuten lichtbruin
Laat de koekjes afkoelen.
Plak de fondant op de koekjes.
Met een kleine druppel water.
Plak ogen van rolfondant op de spoken.
Kleur de steeltjes en plak sprinkeltjes-ogen op.
Bak de spookhuizen op 170°C in 12 -15 minuten lichtbruin
Schuif de koeken in het midden van de oven.
Neem de koeken uit de oven als ze licht goudbruin kleuren.
Laat de koeken op een rooster helemaal afkoelen.
Plak dan het rolfondant op het huis en laat het drogen.
Plak deur en ramen op het huis, versier het met halloweenfiguurtjes.
Leg de Halloween-koekjes rondom de Spookhuizen.
Happy Halloween!