Boodschappenlijstje
1 rol bladerdeeg
boter, om in te vetten
2 aubergines
1 teentje knoflook
versgemalen peper en zeezout
2 paprika’s en 1 grote ui
(zongedroogde) tomaatjes, naar smaak
100 gram Pecorino Romano, geraspt
3 vrije uitloop bio-eieren
2 eetlepels melk of zure room
1 bal mozzarella
olijfolie, naar smaak
Vandaag maken we een vegetarische quiche met aubergine en 2 soorten kaas. Makkelijk te maken, want we gebruiken kant & klaar bladerdeeg, het is tenslotte weekend! Heel gezond en erg lekker, meer kunnen we niet wensen.
Zo maak je een aubergine quiche
Was en droog alle groenten, snij de tomaatjes doormidden.
Snij de aubergine in schijven van 1cm dik.
Doe olijfolie, knoflook, zeezout en peper in een kom.
Schud de aubergine door het olijfolie-mengsel.
Laat de aubergine een poosje marineren en bereid de bakvorm voor
Vet de bakvorm in met wat boter.
Rol het bladerdeeg uit, leg het in de vorm.
Snij het teveel deeg af en prik gaatjes.
Gebruik het afsnijsel van het deeg om de quiche waar je deeg te kort komt op te vullen
Grill de aubergine op een hete plaat.
Zorg voor donkere streepjes aan beide kanten.
Grill de paprikareepjes en de uienringen.
Rasp de pecorino kaas grof.
Verwarm de oven voor op 200°C en schuif een rooster in het midden van de oven
Vul de bakvorm met de groenten.
Breek 3 eieren in een kom en klop ze schuimig.
Roer er voorzichtig de geraspte kaas door.
Giet het ei-mengsel over de groenten.
Verdeel de mozzarella over de quiche.
Druppel olijfolie naar smaak over de quiche.
Bak de quiche in +/- 30 minuten gaar.
Laat de quiche even afkoelen in de bakvorm.
Serveer de quiche heet en met een groene salade.
Lekker!