Boodschappen voor de cake
250 gram zachte boter
250 gram fijne suiker
4 grote vrije uitloop bio-eieren
250 gram zelfrijzend bakmeel
3 eetlepels vlierbessen siroop
2 zakjes vanillesuiker
geraspte schil van 1 citroen
en voor het glazuur
170 gram zachte boter
200 gram roomkaas, volvet
470 gram poedersuiker
Decoratie: aardbeien en munt
Vandaag bakken we een lekkere, feestelijke zomertaart met roomkaas-glazuur en verse aardbeien. We vonden het recept op dit blog van een Britse speelgoed webshop. We bakken de taart in 2 springvormen van 22 cm doorsnede, met bakpapier op de bodem geklemd. De taart bakken is niet veel werk, het vinden van vlierbessensiroop kan wat moeilijker zijn, afhankelijk van waar je woont. Wij kochten het bij Ekoplaza.
Omdat onze mini-monsters citroenrasp niet lekker vinden vervangen wij de citroenrasp door 1 eetlepel citroensap, in de cakes :)) We geven de originele ingrediëntenlijst bovenaan dit blog en in het recept. Alleen omdat je dan zelf kan kiezen.
Zo maak je een vlierbessen- en citroentaart
Doe boter en suiker in de mixer.
Klop het samen tot het romig is.
Klop kort vanillesuiker door.
Klop dan 1 voor 1 de eieren door.
Voeg vlierbloesemsiroop en citroenrasp toe.
Schep het door het botermengsel.
Zeef de bloem er in 3 delen bij.
Verwarm de oven voor op 180°C / 160°C hetelucht
Spatel het meel luchtig door.
Klem bakpapier in het bakblik.
Vet de beide bakblikken in.
Verdeel het beslag over de bakvormen.
Strijk de bovenkant zo netjes mogelijk glad met de achterkant van een lepel
Bak de cake in 25-30 minuten.
Check of de cake gaar is.
Laat de cakes kort afkoelen in het bakblik.
Dan helemaal afkoelen op een rooster.
Snij 1 van de cakes in 8 gelijke punten.
Wat je gaat maken is de zomerzon.
Klop een glazuur met alle ingrediënten.
Bedek de cake met het glazuur.
Verdeel de aardbeien en muntblaadjes over de vlierbessen-citroen cake.
Enjoy!