Boodschappenlijst
¼ rode ui + 1 theelepel citroensap
1 broccoli, stronk en roosjes
50 gram prosciutto
1 eetlepel olijfolie
50 gram walnoten
1 kleine Elstar appel
Dressing
40 gram mayonaise
1 eetlepel rode wijnazijn
½ eetlepel citroensap
3½ eetlepels extra vergine olijfolie
50 gram Gorgonzola, verkruimeld
2 theelepels platte peterselie, fijngehakt
Vandaag op snazzie een anders dan anders recept voor een Waldorf salade, uit de Verenigde Staten. Er komt geen kip, bleekselderij, druif of rozijn aan te pas maar de appel en walnoten zijn wel gebleven. Wij vinden deze Waldorf iig erg lekker!
Zo maak je deze versie van de wereldberoemde Waldorf Salade
Begin met de dressing: Gebruik hiervoor een staafmixer of keukenmachine
Pers een halve citroen.
Hak de peterselie fijn.
Mix de mayonaise, azijn, olie en citroensap.
Blitz de helft van de kaas er door.
Roer de rest van de kaas en de peterselie er ook door
Kruid met zout en peper en roer door.
Schenk de dressing in een flesje.
Zet het in de ijskast tot later.
Verwarm de oven voor tot 200°C / 180°C Hete lucht
Snij de rode ui in heel dunne ringen.
Meng de ui met 1 theelepel citroensap en zet het in de ijskast.
Bak de prosciutto 8-10 minuten tussen bakpapier in de oven.
Hak de walnoten grof en rooster ze in de koekenpan.
Schud de roosjes om met olie, peper en zout.
Laat de prosciutto afkoelen en breek het in stukjes.
Bak de broccoliroosjes in 20 minuten knapperig.
Snij de broccolistronk in lucifers.
Snij de appel in schijfjes.
Laat de broccoli afkoelen.
Begin met samenstellen.
Leg de lucifers op de schaal, daarop broccoliroosjes, appel (in waaiertjes) en uienringen en strooi er stukjes prosciutto en walnoot over
Druppel de dressing over de Waldorf salade, net voor serveren.
Enjoy!