De boodschappen, 4 personen
¼ rode kool
¼ witte kool
100 gram wortel, julienne gesneden
2 appels
1 sjalot
50g walnoten
Dressing
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel rode wijnazijn
4 eetlepels halfvolle slasaus
1 theelepel Dijon mosterd
Deze winterse salade is een vegetarisch gerecht maar hier wordt hij soms met vlees, soms met brood gegeten en soms met allebei. Allemaal erg lekker, jouw keuze dus! Groenten en fruit: Rechtstreex
Zo maak je deze winterse salade
Schaaf de rode kool.
Schaaf de witte kool.
Doe de julienne wortels erbij.
Rasp de appels erbij.
Hak de sjalot fijn.
Kraak de walnoten open.
Schep alles door elkaar.
Zo maak je de dressing
Mix alle dressing ingrediënten.
Schep de dressing door de salade.
Serveer de salade met dungesneden rosbief.
Voor vegetariërs geef je eventueel een zuurdesem of volkoren broodje bij de salade.