Boodschappenlijstje
3–4 vrije uitloop bio-eieren
2 eetlepels olijfolie
2 zalmfilets zonder vel
1 middelgrote rode ui, fijngehakt
zeezout en versgemalen zwarte peper
500 gram verse gnocchi
6 bosuitjes, in dunne ringetjes gesneden
10 cocktail augurken, grofgehakt
1 eetlepel verse dille, fijngehakt
optioneel:
een groene groente, om te serveren
Zo fijn in het weekend, een husseltje van van alles dat je meestal al in huis hebt met 1 of 2 extra ingrediénten uit de winkel. In dit geval verse zalm en gnocchi, ja hoor, de italiaanse aardappeltjes. Die kun je ook vers in een zakje bij de supermarkt kopen. Heel makkelijk!
Je hoeft ook niet veel voor te bereiden, je kookt een ei en hakt wat groenten. Lekker dat het is, zo'n zalm met gnocchi hussel!
Zo maak je de zalm met gnocchi hussel
Kook de eieren in 7 minuten en giet ze af.
Laat de eieren schrikken onder koud water, pel ze en zet opzij.
Hak de ui en augurk, snij ringetjes lente-ui en de dille.
Verhit de olie in de koekenpan en leg de zalm filets er in
Bak de zalm 3 minuten aan beide kanten.
Kruid de vis met zeezout en peper.
Doe de gehakte ui erbij, bak de ui glazig.
Bak 2 minuten en haal dan de zalm uit elkaar.
Roer alles even door elkaar.
Doe de gnocchi erbij in de pan.
Bak de gnocchi ook mee.
Roer even alles door elkaar.
Schep de zalm-gnocchi hussel op de borden.
Leg het ei erbij en strooi er augurk, lente ui en dille over.
Geef er eventueel sperziebonen of een andere groene groente bij
Heerlijk!