Bijvoorbeeld: Eiersalade
3 vrije uitloop bio-eieren,
augurken, lenteuitje,
mayonaise, versgemalen peper,
zeezout en bieslook
groenten
gemengde sla of veldsla, komkommer,
cherry tomaten, wortels, bietjes
fruit
watermeloen, Galia meloen, mango,
nectarines, aardbeien, kersen, bessen
diversen
noten, brood, crackers
kaas, rauwe ham, salami
Wij houden van rauwe (zomer)groenten, van fruit en van zelfbediening, daarom is de crudité plank perfect voor ons. Voor de Sint Jan picknick in juni maakten we er ook een en nu is er nog meer lekker zomerfruit! Bijna alles dat op de plank gaat is favoriet bij onze mini-monstertjes. We eten gezellig buiten vandaag!
Zo maak je deze cruditéplank
Begin met de mini-croissants
Verwarm de oven voor op 200°C / 180°C hete lucht
Snij de croissantjes los.
Rol de croissants op.
Strijk er losgeklopt ei op.
Bak de croissantjes 10 minuten.
Begin intussen met schoonmaken en snijden van het fruit
Snij de watermeloen in schijven.
Zet de watermeloen koud weg.
Schil en snij de Galia meloen.
De croissants zijn klaar!
Snij de mango klein.
Doe de nectarines er bij.
Was de kersen.
Ontpit de kersen.
Doe het fruit in een schaal.
Was de aalbessen.
Strooi de bessen er bovenop.
Dek de schaal af met vershoudfolie en zet het fruit in de ijskast
Was en pluk de sla.
Was en schrap de worteltjes.
Was en snij de komkomer in schijven.
Zet de groenten in de ijskast en maak de eiersalade
Kook de eieren 8 minuten.
Snij de augurken en ui.
Doe beiden in een kom.
Pel de koude eieren.
Hak de eieren in stukjes.
Mix de eieren met peper, zeezout en mayonaise.
Zet de salade in de ijskast.
Laat het voorbereide fruit, de groenten en salades in de ijskast staan, tot net voor het eten
Zet dan alles op een blad, de salades het laatst.
Dat ziet er gezellig en erg lekker uit!
Fijne zomer allemaal!