Boodschappenlijstje
Voor de trifle
100 gram kersen, ontpit
1 rijpe mango, in blokjes
50 gram vanille cake, in blokjes
25 gram mini-amarettikoekjes
200 ml slagroom
2 eetlepels fijne suiker
½ theelepel vanille-extract
Decoratie
kersen, mango, amaretti koekjes
Vandaag maken we de zomertrifle met kersen en mango af. Het recept komt een van onze favoriete websites Bake to the Roots en daat heet het Giant Summer Trifle. Gebruik een flinke schaal want wij maakten maar de helft van het recept! Op de custard na, wat overblijft vriezen we in ;))
Zo maak je een Reuzen-zomertrifle
Voorbereiding
Snij de cake in dikke plakken en dan in kleine blokjes.
Klop de slagroom stijf met de suiker en vanille.
Snij de mango en ontpit de kersen (als je verse hebt).
Pak de kersenjelly en vanillevla uit de ijskast.
Zo bouw je de trifle op
Leg cakeblokjes op de jelly, dek af met vla.
Leg een laagje kersen op de vanillevla.
Dek de kersen ook af met vanillevla.
Leg er kruidnootjes en mango bovenop.
Schep er slagroom op en strijk het glad.
Dek de trifle af met huishoudfolie.
Laat de slagroom opstijven in de ijskast.
Spuit een randje slagroom op de zomertrifle.
Druk fruit en amerettikoekjes in de slagroom.
Enjoy!