Boodschappenlijst
2 vleestomaten Marmande, in schijven
2 tot 3 rijpe perziken, in schijfjes
150 g pruimtomaatjes mix, gehalveerd
250g burrata kaas, uitgelekt en drooggedept
zeezout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
olijfolie, om te besprenkelen
balsamico, om te besprenkelen
verse basilicumblaadjes, voor garnering
Optioneel
een vers afgebakken Franse baguette
Op een warme zomerdag is deze verse tomaat, perzik, burrata salade snel gemaakt, zonder koken snel klaar en bovendien heel gezond. We bakken een Franse baguette af voor erbij en eten lekker buiten.
Zo maak je de salade
Pel de perziken en snij ze in schijfjes.
Was en snij de radijs en de tomaatjes.
Laat de kaas uitlekken en dep het droog.
Verdeel de groenten en het fruit over een grote schaal.
Breek de burrate in vier gelijke stukken en verdeel het over de salade
Maak de salade af met zout, peper, olijfolie en balsamico.
Strooi tot slot wat basilicumblaadjes over de zomersalade.
Wat is de zomer toch fijn!