Boodschappenlijstje
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels poedersuiker
1 vrije uitloop bio-ei (M), losgeklopt
2 rijpe bananen
125 ml lauwe, volle melk
boter, om in te bakken
poedersuiker, om te strooien
ahorn siroop
Vandaag met Maria Lichtmis eten we traditioneel pannenkoeken, maar dit jaar niet vanavond! Zondags staan we wat later op dan op doordeweekse dagen en hebben we een gezellig pyjama ontbijtje, met iets extra lekkers erbij.
Op deze koude februaridag bakken we pannenkoektorentjes met banaan. Een favoriet ontbijt van de kleine monstertjes (maar iedereen vindt deze torentjes erg lekker!) En dan eten we toch pannenkoeken vandaag!
Zo maak je pannenkoektorentjes
Doe het zelfrijzend bakmeel en de poedersuiker in een kom.
Roer het even door elkaar.
Klop het eitje los.
Voeg het ei bij het meelmengse en roer het erdoor.
Plet 1 van de bananen met een vork.
Verwarm de melk tot het lauw is.
Voeg melk en banaan aan het mengsel toe.
Zo bak je de pannenkoekjes
Roer alles door elkaar met een houten lepel.
Mix het even glad met de staafmixer.
Verwarm de pan en smelt een klontje boter.
Schep 3 rondjes van beslag in de pan.
Keer de pannenkoekjes als je bubbeltjes ziet.
Bak de andere kant ook goudbruin.
Stapel de pannenkoekjes in de warme oven.
Leg schijfjes banaan tussen 3 pannenkoekjes.
Schenk ahornsiroop over de pannenkoek-torentjes.
Voor wie liever poedersuiker heeft, dat kan natuurlijk ook!
Mooi Maria Lichtmis gewenst!