Boodschappenlijstje
200 gram boter
200 gram fijne suiker
4 grote vrije uitloop bio-eieren
2 theelepels vanille extract
200 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram gekleurde sprinkles
Voor de botercrème
375 gram zachte boter
750 gram poedersuiker
2 theelepels vanille extract
Voor de decoratie
50 gram poedersuiker
50 gram maizena
rolfondant, wit en zwart
voedingskleurstof, roze en blauw
gekleurde sprinkels
eetbare glitter
We bakten Eenhoorn cupcakes voor een kleine jarige, het waren er 12. De mini-monstertjes vonden ze zo mooi en ze roken ook zo lekker! Dus vandaag maken we er nog 6 extra, voor de mini-monsters. We maken nu de helft van het recept.
Zo maak je Eenhoorn cupcakes
Dag 1 - de voorbereiding
Maak de rolfondant oren, ogen en hoorns een dag eerder, dan kunnen ze een nachtje drogen
Rol het fondant dun uit dun.
Snij witte oren en roze binnenoren uit rolfondant.
Rol ogen en hoorns en draai hoorns.
Laat het fondant een nacht harden in de ijskast.
Plak de binnen- en buitenkant van de oren op elkaar met een druppel water
Dag 2
Weeg de ingredienten af.
Zet het bakblik klaar.
Klop de eieren los.
Zo maak je de cupcakes
Mix de boter met de suiker tot het romig is.
Voeg het geklopte ei toe, beetje bij beetje.
Klop tot het mengsel romig is en doe de vanille erbij.
Klop het even door en schraap de randen schoon.
Zeef het meel.
Voeg in delen aan het mengsel toe.
Klop tot het mengsel glad is.
Verwarm de oven voor op 170°C / 150°C (hete lucht)
Schep sprinkels door het beslag.
Schep het beslag in de vormpjes.
Bak de cupcakes 20-25 minuten.
Koel de cupcakes op een rooster.
Zo maak je de vanille-botercrème
Klop de boter met de suiker luchtig en donzig.
Klop de vanille er door en schraap de randen schoon.
Schep een dot botercrème op de cupcakes.
Strijk de bovenkant van de crème glad met een paletmes.
Zet de cupcakes een paar uur in de ijskast.
De overgebleven botercrème ook.
Neem de cupcakes uit de ijskast.
Zo decoreer je de cupcakes
Roer de poedersuiker door de maizena.
Wrijf je handen met het maizena-mengsel in.
Wrijf de koepels op de cupcakes glad.
Rol het rolfondant dun en steek er cirkels uit.
Leg een cirkel over het cakeje en rek het iets op.
Wrijf de cirkel voorzichtig glad.
Kleur de helft van de botercrème roze.
Kleur de rest botercrème lichtblauw.
Spuit rozetjes botercreme en plak de fondant op.
Strooi sprinkels en glitter op de Eenhoorns.
Wij zetten een lekker theetje bij onze Eenhoorn cupcakes en lezen een grappig boek. Laat het maar regenen buiten, maakt ons niet uit!