De boodschappen
5 vrije uitloop eiwitten (kamertemperatuur)
1 theelepel citroensap
100 gram fijne kristalsuiker
100 gram poedersuiker
4 kleuren voedingskleurstof-gel
stukje zwart en wit rolfondant
Materiaal
1 ronde cookie cutter (4 cm Ø )
1 spuitzak met een ster tip (1cm)
4 kleine penselen
Dit weekend geven we een heel klein Eenhoornfeestje. We eten Eenhoorn poep en we drinken daar een lekker glas Eenhoorn warme chocola bij, als dat geen zoet weekend wordt!
De Eenhoornpoep is erg leuk om met de kids te maken. De meringue moet lang drogen in de oven maar intussen kunnen ze leuke gezichtjes uit fondant snijden. Als de meringue helemaal afgekoeld is gaan de kids de poep pastel verven, zo mooi als een regenboog!
Zo maak je Eenhoorn-poep
Trek potlood-cirkels na op bakpapier, leg het ondersteboven op de bakplaat.
Scheid de 5 eieren in een kom dan zie je snel of er stukjes eierschaal in zitten.
Klop eiwit met citroensap, voeg de suiker langzaam aan toe.
Klop de suiker eerst goed door voor je er iets meer bijdoet.
Herhaal dit met de poedersuiker op dezelfde manier.
Het eiwitmengsel moet stijf zijn en er glanzend uitzien.
Verwarm de oven voor op 120°C
Spuit meringuehoopjes op het bakpapier op de bakplaat.
Bak ze 20 min. op 120°C, draai naar 100°C en bak nog 1 uur.
Laat de meringue helemaal afkoelen in de oven.
Steek of snij intussen ogen en mondjes uit rolfondant.
Roer een druppel voedingskleurstof door een paar druppels water.
Verf de meringues maar gebruik minimaal gekleurd water.
Plak nu de leuke gezichtjes op de Eenhoornpoep.
Klaar! Het feest kan beginnen!