Icon en

Egelbroodjes

de winterslaap is voorbij, het is lente!
Lente, Antroposofische recepten en Broodjes bakken
Egel broodjes sidepic

Boodschappenlijstje 6 broodjes
een pak volkoren broodmix, van 500 gram
25 gram boter
wat extra bloem, om te bestrooien
12 rozijnen
6  amandel schaafsels
optioneel: boter en jam, om te serveren

Egel broodjes homepage

Dit weekend bakken we Egelbroodjes en we maken het onszelf heel gemakkelijk! We gebruiken volkoren broodmix. Het enige dat je toe moet voegen zijn een stukje boter (25 gram) en lauw water (290 ml), gist zit er al in. Het langst duren de rijsmomenten maar dan spelen we en drinken we koffie en thee, in afwachting van de leuke egeltjes!

Zo maak je egelbroodjes

Egel broodjes 01
Egel broodjes 02
Egel broodjes 03
Egel broodjes 04

Doe broodmix, boter en 290 ml water in de mixer.

Mix het 5 minuten tot je een grof deeg hebt.

Dek de kom af en laat het deeg 5 minuten rusten.

Kneed het deeg 5 minuten met de hand.

Egel broodjes 05
Egel broodjes 06
Egel broodjes 07

Vorm het deeg in een brood.

Vet een schone kom licht is.

Leg het deeg in de kom.

Verwarm de oven voor op de laagste stand

Egel broodjes 08
Egel broodjes 09
Egel broodjes 10
Egel broodjes 11

Dek de kom af.

Draai de oven uit.

Laat het 30 minuten rijzen.

Bestrooi een bakmat met meel.

Egel broodjes 12
Egel broodjes 13
Egel broodjes 14

Vorm het deeg langwerpig.

Snij het deeg in 6 stukken.

Vorm het deeg in een egel.

Om mooie stekeltjes te maken zet je een schaar rechtop in de rugjes van de egels en knip!

Verwarm tegen het einde van de 30 minuten rust de oven voor op 200°C

Egel broodjes 15
Egel broodjes 16
Egel broodjes 17
Egel broodjes 18

Trek de snuit stevig uit,

Geef knipjes in de rug.

Laat de egels 30 minuten rijzen.

Bak ze in 15 minuten lichtbruin.

Volgens het recept druk je amandelschaafsel in de snuit en rozijnen als ogen, helaas verbrandden de rozijnen en voegden de amandelen niets toe aan de broodjes

Egel broodjes 19
Egel broodjes sidepicll

We nemen de rozijnen uit de broodjes.

Plak met een drup honing chococoladeknoopjes in de broodjes.

Lekker zijn ze, die volkoren egeltjes, eventueel met wat boter en jam

Fijne zondag!