Boodschappenlijstje 6 broodjes
een pak volkoren broodmix, van 500 gram
25 gram boter
wat extra bloem, om te bestrooien
12 rozijnen
6 amandel schaafsels
optioneel: boter en jam, om te serveren
Dit weekend bakken we Egelbroodjes en we maken het onszelf heel gemakkelijk! We gebruiken volkoren broodmix. Het enige dat je toe moet voegen zijn een stukje boter (25 gram) en lauw water (290 ml), gist zit er al in. Het langst duren de rijsmomenten maar dan spelen we en drinken we koffie en thee, in afwachting van de leuke egeltjes!
Zo maak je egelbroodjes
Doe broodmix, boter en 290 ml water in de mixer.
Mix het 5 minuten tot je een grof deeg hebt.
Dek de kom af en laat het deeg 5 minuten rusten.
Kneed het deeg 5 minuten met de hand.
Vorm het deeg in een brood.
Vet een schone kom licht is.
Leg het deeg in de kom.
Verwarm de oven voor op de laagste stand
Dek de kom af.
Draai de oven uit.
Laat het 30 minuten rijzen.
Bestrooi een bakmat met meel.
Vorm het deeg langwerpig.
Snij het deeg in 6 stukken.
Vorm het deeg in een egel.
Om mooie stekeltjes te maken zet je een schaar rechtop in de rugjes van de egels en knip!
Verwarm tegen het einde van de 30 minuten rust de oven voor op 200°C
Trek de snuit stevig uit,
Geef knipjes in de rug.
Laat de egels 30 minuten rijzen.
Bak ze in 15 minuten lichtbruin.
Volgens het recept druk je amandelschaafsel in de snuit en rozijnen als ogen, helaas verbrandden de rozijnen en voegden de amandelen niets toe aan de broodjes
We nemen de rozijnen uit de broodjes.
Plak met een drup honing chococoladeknoopjes in de broodjes.
Lekker zijn ze, die volkoren egeltjes, eventueel met wat boter en jam
Fijne zondag!