Boodschappenlijst
1 pak krieltjes
2 eetlepels olijfolie
1 medium ui
zeezout & versgemalen zwarte peper
1 paprika
150 gram champinons
een teentje knoflook
3 roma tomaten
een handvol spinazie
4 vrije uitloop bio-eieren
50 gram grof geraspte cheddar kaas
Een lekkere groentenschotel met krieltjes en eieren is snel gemaakt. We kiezen mini-krieltjes hiervoor, die lijken het meest op de Amerikaanse Tater Tots uit ons recept ;)) Een dagje zonder vlees is helemaal niet moeilijk met zo'n lekkere maaltijd!
Zo maak je de Tater Tots Bake
Verwarm de oven voor op 200°C
Spreid de krieltjes uit op een bakplaat met papier.
Bak de kriel 20 minuten.
Was de groenten en laat ze goed uitlekken.
Borstel de champignons schoon.
Snij de groenten.
Doe de knoflook in de pers.
Bak de uien zacht.
De paprika er bij, bak ze mee.
Voeg champignons en knoflook toe.
Roer er tomaten en spinazie door.
Schep de krieltjes er doorheen.
Bak alles nog enkele minuutjes
Maak 4 kuiltjes in de koekenpan.
Breek er voorzichtig de eieren in.
Strooi de kaas over het gerecht.
Bak de eieren 15 tot 18 minuten, voor iets vloeibaar eigeel
Breng het gerecht op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
Serveer ei en patatten onmiddelijk, heet uit de pan!
Enjoy!