Boodschappenlijstje voor 2
2 plakjes casselerrib of ham
een handje spinazie
¼ theelepel maizena
1 eetlepel water
4 - 6 mini tomaatjes, gehalveerd
2 vrije uitloop Bio eieren
zeezout & versgemalen peper
geraspte kaas, naar smaak
getoast brood soldaatjes
Vandaag is het moederdag dus we maken een lekker ontbijtje voor mama. Dit eipotje is snel, simpel en gezond, prima voor een feestelijk ontbijtje. Vooral als we er toast bij maken en het in 'soldaatjes' snijden. Onze zelfgemaakte cadeaus erbij en succes verzekerd!
Zo maak je de eipotjes
Slink de spinazie in 5 minuten.
Laat het goed uitlekken.
Leg de ham in de ramekins.
Roer een papje van maizena en water.
Roer het papje door de spinazie en leg de spinazie bovenop de ham.
Leg daarop de halve tomaatjes.
Breek de eieren in de potjes.
Bestrooi met zeezout & peper.
Strooi de geraspte kaas over de eieren. Het kan elke kaas die goed smelt zijn, jong belegen Goudse, mozzarella of cheddar of een combinatie daarvan.
Zet de potjes 10 tot 15 minuten in de oven.
Het ligt er aan hoe zacht/hard je je ei wil.
Vergeet je cadeaus niet en fijne Moederdag, veel plezier!