Boodschappenlijst
130 gram patentbloem
2 -3 appels
2 theelepels vers citroensap
2 theelepels bakpoeder
2 eetlepels kristalsuiker
½ theelepel kaneel
2 vrije uitloop bio-eieren, kamertemperatuur
½ theelepel zout
60 ml volle melk
1 – 3 liter plantaardige olie, (om te frituren)
150 g poedersuiker, gezeefd
3-6 theelepels water
enkele druppels citroensap
Een zijstapje van de Hollandse oliebol/appelbeignet is de Britse Apple Fritter. Het beslag lijkt veel op oliebollenbeslag maar de fritter is gevuld met appelblokjes en er gaat ook kaneel door. Ze klinken iig erg lekker en vandaag gaan we uitproberen of ze ook echt zo lekker zijn ;))
Zo maak je Appel Fritters
Roer in een schaal bloem, bakpoeder, kaneel, zout door elkaar.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in blokjes.
Pers de citroen en schud wat citroensap door de appels.
Zet beide kommen even opzij en maak het beslag
Doe eieren en suiker in een kom.
Mix het goed door elkaar.
Mix de helft van het meel door.
Mix de andere helft door.
Doe de melk er bij en klop.
Klop tot je een luchtig beslag hebt.
Schep de appel door het beslag.
Verhit de olie tot 190°C
Schep met een kleine ijsschep beslag in de olie.
Bak de fritters aan beide kanten goudbruin.
*Prik er in met een dun mesje om te zien of ze gaar zijn.
Roer glazuur van poedersuiker, water en citroen.
*TIP! Prik een klein mesje in het midden van de fritters, als ze binnenin niet droog zijn frituur ze dan wat langer
Op verzoek: de helft poedersuiker, de helft glazuur. :))
Beide appelfritters smaken erg lekker!
We wensen je een heel gelukkig nieuwjaar!