Boodschappenlijstje (8 madeleines)
100 gram ongezouten boter, zacht
100 gram gouden basterdsuiker
100g zelfrijzend bakmeel
2 grote biologische vrije uitloop eieren
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel vanille extract
100 gram kersen- of aardbeienjam
1 eetlepel water
100 gram geraspte chocolade
4 (geglaceerde) kersen, gehalveerd
of 4 aardbeien, gehalveerd
The Great British Bake Off is een geliefd televisieprogramma hier, we kijken ze allemaal. De thuisbakkers, de bekende Britten en de kinderversie, zo leuk! Bovendien bakken de celebs voor een heel goed doel. Het recept van Prue Leith voor British Madeleines komt van hun website maar we passen het recept iets aan. Geraspte gedroogde kokosnoot en glacé kersen lusten de monstertjes niet, maar cakejes met geraspte chocola en verse aardbeien? Heerlijk!
Zo maak je Engelse Madeleines
Verwarm de oven voor op 200°C / 18°0 hetelucht en vet de bakvormpjes in
Doe boter en suiker in een kom.
Mix tot het bleek en romig is.
Klop er de eieren door.
Mix er de vanille door.
Dan meel en bakpoeder.
Mix het snel door.
Vul de vormpjes tot 2/3.
Bak de cakejes gaar in 8-10 minuten.
Laat ze 5 minuten afkoelen in de vorm.
Tik ze uit de vorm en laat ze afkoelen.
Terwijl de cakejes helemaal afkoelen maak je de decoratie
Verwarm de jam met 1 eetlepel water tot smeerbaar.
Rasp intussen de chocolade grof.
Strijk de vloeibare jam bovenop en rondom de cakejes.
Rol en doop de Madeleines in de chocolade rasp.
Leg een halve aardbei op de cakejes.
Serveer de Madeleines optioneel met stijfgeklopte slagroom. Enjoy!